tassenbol voorbeeld
 
TassenBol ™

IJburglaan 836
1087 EM Amsterdam
06 - 242 167 33
info@tassenbol.nl


Volg ons op Facebook!Volg ons op Twitter!

Gemeenten

Ideeën

Idee 1:
Uw gemeente zoekt wellicht manieren om het milieubewustzijn op basisscholen te bevorderen. Uw gemeente kan daarvoor TakeMeBags sponsoren. Deze TakeMeBags kunnen met een tekst en/of logo van de gemeente geleverd worden (bijv. met de tekst "Gemeente X werkt aan een beter milieu"). Scholen maken graag gebruik van de TakeMeBag (zie meer info onder 'Scholen'!). De TakeMeBags worden als voorbeeld voor hergebruik en plastic verwerking gebruikt in de milieules en zijn daarnaast het gehele jaar echt functioneel: de TakeMeBag kan in de hal van de school geplaatst worden. Daar wordt deze gevuld door de vele ouders die met regelmaat langslopen en leeggehaald door juffen en meesters die altijd plastic tasjes nodig hebben.


Idee 2:
Uw gemeente organiseert een bijeenkomst over duurzaamheid voor supermarktmanagers. Bij deze bijeenkomst vertelt u hen over de laatste ontwikkelingen en welke mogelijkheden er zijn op het gebied van duurzaam ondernemen voor supermarkten. Na afloop ontvangen alle supermarktmanagers een TakeMeBag om per direct een start te maken naar een duurzame(re) supermarkt.


Gemeente Ameland
Gemeente Ameland was de eerste gemeente in Nederland die voor elke supermarkt in haar gemeente een TassenBol aankocht om haar burgers meer milieubewust te maken.

Gemeente Nijmegen
Gemeente Nijmegen kocht TassenBollen aan en plaatste deze o.a. bij de Aldi in Nijmegen om als proef te dienen voor de rest van de gemeente. Daarnaast verzorgde Gemeente Nijmegen een mailing naar alle supermarkten in de regio om de TassenBol onder de aandacht te brengen.

Gemeente Amsterdam
Gemeente Amsterdam bekijkt nog uit welk potje de financiering van TassenBollen voor supermarkten in haar gemeente zou kunnen komen. De TassenBol is al wel onder de aandacht gebracht via de website van Gemeente Amsterdam.

Gemeente Groningen
Gemeente Groningen heeft een Duurzaamheidscentrum geopend voor iedereen die duurzamer wil ondernemen, wonen, werken en leven. De TassenBol is één van de aangeboden producten en geïnteresseerde ondernemers, scholen of bibliotheken kunnen via Gemeente Groningen een TassenBol aanvragen.